Methodieken

Dr. Bach was een homeopathisch arts uit Engeland. Hij ontdekte dat bepaalde bloemen in staat waren om emoties bij mensen terug in balans te brengen. Dr. Bach heeft 38 remedies beschreven. Door middel van een gesprek kijken we samen welke emoties uit balans zijn. In overleg selecteren we een aantal Bach Bloesem Remedies. Aan een flesje bronwater worden druppels van de energie van verschillende bloemen toegevoegd. Thuis ga je 4 x per dag 4 druppels uit het flesje nemen. Gemiddeld genomen merk je na 2 tot 4 weken verandering. Dit is enigszins afhankelijk van de ernst van de klachten, maar ook van hoelang de klachten al bestaan. Ook bij kinderen en bij dieren werken de remedies erg goed en over het algemeen sneller dan bij volwassenen.

 

Bij Reiki wordt universele energie vanuit de kosmos doorgegeven. Ook hierbij vind eerst een gesprek plaats. Daarna zal ik met mijn handen op ca. 10 cm afstand langs het lichaam gaan om te voelen waar de energie uit balans is. Vervolgens ga je op een behandeltafel liggen en geef ik nieuwe energie door mijn handen op verschillende plaatsen op het lichaam te leggen. Wanneer je liever niet aangeraakt wordt, dan kan de energie ook met wat afstand doorgegeven worden. Door middel van het toevoegen van nieuwe energie gaat het lichaam zelf herstellen, belastende energie wordt juist afgevoerd. Magnetiseren heeft eenzelfde werkwijze, maar is meer intuïtief en er wordt ook gekeken naar het ontstaan van de klacht. De behandeling kan enkele weken doorwerken. Het is raadzaam om na de behandeling de energie wat tijd te geven om zijn werk te doen en niet al te veel drukke activiteiten meer te ondernemen die dag.

EFT staat voor Emotional Freedom Technieken. Het is een eenvoudige, doeltreffende manier om emoties die blokkeren werken op te heffen. In het consult onderzoeken we dmv een gesprek wat de blokkerende emotie is. Ik leer je met 2 vingers in een vaste volgorde te kloppen op bepaalde meridiaanpunten (energiebanen die door het lichaam gaan). Dit ga thuis dagelijks herhalen, het kost je maximaal 10 minuten per dag.

Coaching zorgt dat je inzicht krijgt in wie je bent en wat je wilt. Het is een ontdekken van jezelf dmv gesprekken. Je word je bewust van je eigen denken, handelen en de keuzes die je maakt. Holistisch coachen wil zeggen dat we verbanden leggen op alle niveaus:

Lichamelijk, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.

Algemeen

Mijn ervaring is dat al deze methodieken op hun eigen manier werkzaam zijn, maar dat door een aantal combinaties aan te brengen, het zelfherstellend vermogen meer stimulans krijgt om aan de slag te gaan. Daarnaast kan ik nog wat kleinere interventies aanbieden in het consult, zoals een benadering vanuit de psycho somatiek, werken met vloerankers, een voedingsadvies, een tafelopstelling, de MIRmethode, klankschaal of (indien gewenst) inzichtgevende kaarten.