Selecteer een pagina

Holistische therapie

Holistische therapie helpt je om je klachten en patronen te begrijpen. Je hebt vertrouwen in jezelf en in je gezondheid, want je weet welke boodschappen je lijf, het hoofd of het hart je willen geven. Geen strijd meer tegen symptomen of eigenschappen, maar aanvaarding en je laten verrassen door wat zich aandient.

Holistische-therapie-in-zeeland-1

Een andere benadering van je klachten

Holistische-therapie-in-zeeland-3
Herken je dit?

Een ziekte of een klacht die niet herstelt? Gedragspatronen die steeds de kop opsteken? Het gevoel in cirkels te lopen, omdat dezelfde oude pijnen zich blijven melden? Je krijgt maar niet helder waarom situaties zich blijven herhalen?

Je wil
9

af van dat gevoel dat klachten of situaties je zomaar  overkomen

9

begrijpen wat de logische redenen zijn van symptomen, gedragingen of emoties

9

de overtuiging loslaten dat je  een willekeurig slachtoffer bent van domme pech

9

geen speelbal meer zijn van het lot, je weet wat de functie is van wat er gaande is

We gaan op zoek naar de rode draad in je levensverhaal

We gaan de eenheid ontdekken, want wat zich in het lijf toont, hangt samen met gedachten, emoties en je zielenplan. Je gaat luisteren naar de aanwijzingen, want vanuit de natuur en vanuit de drang tot overleving gebeurd alles met een reden.

Heling is erkennen wat was, omarmen wat is en in vrijheid JOUW levensweg bewandelen.

Holistische-therapie-in-zeeland-10

Hoe pakken we dat aan?

1. Je verhaal in kaart brengen

Tegenwoordig zie je het minder, maar in het verleden werden er geregeld puzzeltochten georganiseerd.  Je ontvangt wat aanwijzingen en  van daaruit begin je een tocht, zonder precies te weten waar deze gaat eindigen. Via puzzels, vraagstukken en opdrachten kom je steeds een stukje verder op de route. Sommige hersenkrakers vragen wat meer tijd, maar dan opeens vallen er meerdere stukjes op zijn plek. Je hebt weer een helder overzicht en weet in welke richting verder te gaan. Soms is een pauze nodig om in rust van een afstand te beschouwen hoe de ogenschijnlijk losse delen zich tot elkaar verhouden. Uiteindelijk wordt helder dat  alles met elkaar te maken heeft. Met ieder inzicht word je een stukje wijzer.

2. Verbindingen zoeken

Hoe mooi zou het zijn, om samen zo’n puzzeltocht in jezelf aan te gaan. Jij aan het stuur, ik op de bijrijdersstoel. De chauffeur bepaalt het tempo en de richting. We beginnen met een open, onbevangen blik aan deze ontdekkingsreis. Alles wat zich aandient is oké. Er is geen kaart die ons volgens een vaste route direct naar het einddoel leidt. Het is oriënteren, onderzoeken en durven uitproberen. Soms kom je een omleiding tegen, maar een verkeerde afslag nemen kan eigenlijk niet, want juist op het onbekende terrein ontdek je nieuwe dingen. Niet het doel is leidend, maar de weg erheen

3. Inzicht creëren

Holistische therapie is de basis van de behandeling. Op basis van jouw verhaal gaan we onderzoeken welke boodschappen je op dit moment krijgt en waar deze ooit begonnen zijn. Op onbewust niveau kunnen gebeurtenissen in het gezin van herkomst, op school, binnen de kerk en in relaties veel invloed hebben gehad. Met behulp van duplo of houten poppetjes worden tafelopstellingen gemaakt. Alles is in beeld neer te zetten. Je familie of gezin, de werksituatie, gezondheidsklachten, emoties, overtuigingen. Door het werken aan de opstelling, ben je al bezig met de onderliggende thema’s. Door ernaar te kijken wordt het onzichtbare zichtbaar. Iedereen reageert hier anders op. Het voelen van de emoties helpt vrijmaken wat vast zat. Erkenning van wat was geeft rust. Vanuit zelfacceptatie mag je weer worden wie je in oorsprong bent.

Holistische-therapie-in-zeeland.

Soms is het verkrijgen van inzicht al voldoende om op eigen kracht verder te kunnen. En soms zijn er  aanvullende interventies nodig om het zelfherstellend vermogen een duwtje in de goede richting te geven. Methodieken die ik veel gebruik zijn onder meer  reiki, magnetiseren,  Bach Bloesem Remedies  en EFT. In de blogs wordt hier meer over verteld.

Maureen heeft mij heel veel inzichten gegeven tijdens het consult. Ze straalt rust uit en geeft liefdevol duidelijkheid. Tijdens de tafel opstelling voelt ze in op alle personen en geeft je handvatten. Ik voelde me sterk en herboren toen ik haar gezellige praktijkruimte verliet!

– Melanie –

Maureen heeft oprechte aandacht en veel kennis van zaken. Door de gesprekken en de reiki behandelingen namen mijn spanningen af, waardoor er ruimte kwam voor diepe inzichten en positieve veranderingen.

– Anna –

Veelgestelde vragen

Waar staat de naam Veldiep voor?

Veldiep is 1 van de Back Bloesem Remedies, die in deze tijd veel gebruikt wordt. Hij wordt ingezet bij capabele mensen die door tijdelijke overbelasting hun talenten en kwaliteiten minder goed kunnen benutten.

Ik zie in de letters VELDIEP ook een persoonlijk, bij mij passend motto: Vertrouwen En Levenslust Door Inzicht En Positiviteit.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Mijn uitgangspunt is dat ieder mens en ieder proces zichzelf leidt, dus ik kan niet op voorhand aangeven hoe een behandeling eruit zal zien. Soms heeft iemand een hele concrete situatie waarin hij vast zit, dan is een gesprek met een andere visie op gezondheid, zowel fysiek als mentaal-emotioneel al voldoende om zelf verder te kunnen met de nieuwe inzichten. Vaak komt er wel een tafelopstelling bij om te zien hoe de situatie nu is en waar iemand naar toe zou willen.

Maar iemand die uitgeput is door een langdurige lichamelijke ziekte of een burn-out heeft eerst nieuwe energie en balans nodig. Bijvoorbeeld met reiki, magnetiseren en Bach Bloesem. Dit is ook een goede start wanneer er veel spanning is of de emoties hoog zitten, omdat actief luisteren en reflecteren dan moeilijk is.

In de daarop volgende contacten komt dan meer ruimte om te kijken en voelen naar de onderliggende patronen en hoe andere keuzes te maken. In de blogs staan een aantal voorbeelden van een behandeling beschreven.

Wat als er nog aanvullende behandeling nodig is?

Mijn kracht zit vooral in het geven van inzicht. Ik heb er bewust voor gekozen om verdieping en kwaliteit aan te brengen in een aantal  methodieken die ik toepas ter ondersteuning. Soms is het handig om op meerdere vlakken tegelijk een stimulans te geven aan het zelfherstellende vermogen. Of soms blijkt na het verkrijgen van inzicht door 1 of meerdere contacten, dat er een meer gespecialiseerde behandelvorm nodig in een andere richting.

Mogelijk sluiten andere werkvormen beter aan bij jou als persoon of bij de hulpvraag.

Ik heb een deskundig en betrouwbaar netwerk om me heen waar je oa terecht kunt voor spirituele en energetische coaching, readings, regressietherapie, familie-opstellingen, lichaamsgericht werk, homeopathie, bioresonantie, acupunctuur, osteopathie en dierondersteunde therapie.

Behandel je ook dieren?

Ik heb veel affiniteit met dieren, maar ben er niet in gespecialiseerd. Wanneer  je in de buurt woont en een vraag hebt over een dier, dan kijk en denk ik graag een keer mee. Ik heb in mijn opleiding tot Bach Bloesem Consulent veel geleerd (en intussen ook toegepast) over Bach Bloesem bij dieren.

Ik heb een fijne samenwerking met iemand die kan communiceren met dieren. Wanneer zij het dier gesproken heeft, lukt het nog beter om de juiste remedies te selecteren voor een dier Hierin hebben we al meerdere mooie resultaten gezien . Met Reiki en Magnetiseren kunnen dieren ook prima geholpen worden. En natuurlijk zijn de Schussler celzouten  waardevol in de behandeling van dieren.

Kan ik ook alleen Bach Bloesem Remedies bestellen?

De kracht van de Bach Bloesem Remedies zit in het samenstellen van een unieke, bij de persoonlijke situatie passende combinatie van remedies. Daarom is het belangrijk dat we hierover wel contact hebben, dat kan telefonisch of via ZOOM/GoogleMEET. De flesjes worden daarna per pakketpost verstuurd. Vaak heb je 2 flesjes nodig, waar je ongeveer 6 weken mee doet.

Je bent welkom

Met alle hoofdkennis, praktijkervaring, levenswijsheid, krachtige energie, prachtige methodieken en een dosis gezond verstand sta ik naast je.

We gaan samen de puzzelstukjes van je leven tot een overzichtelijk geheel bijeen leggen.

Heb je een vraag of wil je een behandeling boeken? Neem gerust contact met me op.

10 + 15 =