Selecteer een pagina

Adrie is een vlotte vrouw van een jaar of 50, ze is het afgelopen jaar al meerdere keren voor een behandeling in mijn praktijk geweest. Vandaag heeft ze opnieuw een afspraak. Bij binnenkomst geeft ze aan dat het eigenlijk best goed gaat, ze heeft alleen een lage rugpijn waar ze graag vanaf wil. We maken er een grapje over, want Adrie weet heel goed dat vanuit de holistische werkwijze we niet 1 symptoom als probleem benaderen waar een oplossing voor moet komen. Ze heeft voldoende zelfkennis om te weten dat ze makkelijk een masker opzet, waarmee ze zowel zichzelf als de omgeving laat geloven dat het goed gaat. Het masker dient als bescherming, het houdt haar op de been omdat ze onbewust bang is om werkelijk te voelen hoe het met haar gaat. Ze zit in de laatste fase van een ingewikkelde scheiding, wat de afgelopen 2 jaar veel gevraagd heeft van haar.

Pijn als symbool voor onderliggende thema’s

Rugpijn heeft vaak te maken met het thema eigenwaarde. Zeker de veel voorkomende pijn in de onderrug kan symbool staan voor een steun in de rug die gemist is. Adrie heeft zowel tijdens de scheiding, als ook tijdens haar huwelijk vaak het gevoel gehad er emotioneel alleen voor te staan. Haar partner kon weinig met gevoelens, dit patroon speelde ook een rol in het gezin van herkomst.

Vloerankers om te verbinden met de emoties.

Op dit moment kan Adrie moeilijk bij haar gevoel komen. We gaan aan de slag met de vloerankers. Vloerankers kunnen helpen om te verbinden met de emoties. Ik vraag haar een aantal gekleurde matjes uit te kiezen: 1 is de veilige basispositie, de anderen staan symbool voor verdriet, boosheid en haar angst om kwetsbaar te zijn. Ze legt ze zelf op de vloer van de praktijkruimte. Vanuit de veilige basispositie gaat ze in haar eigen tempo op de verschillende vloerankers staan.

De ruimte geven om alles te doorvoelen

Door niet meer in het hoofd te zitten, maar te ervaren wat het lijf zegt door op de verschillende matjes te staan, kan ze de verbinding met de emoties wel aangaan. Ze voelt  boosheid naar ouders die haar nooit gesteund hebben. En verdriet omdat ze zichzelf zoveel jaar opzij heeft gezet ten gunste van anderen. Ik geef haar de ruimte om alles te doorvoelen. Dit kost veel energie. Aanvullend krijgt ze een reikibehandeling terwijl ze op de massagetafel ligt. Omdat de rug erg vast zit, wordt deze eerst behandeld met een klankschaalmassage. De trillingen maken blokkades wat los.

MIR-methode voor meer balans

Om verder in balans te komen geef ik uitleg over de MIR methode, dit kan ze thuis toepassen. Ondanks dat ik zelf de MIR methode in eerste instantie wat vaag vond toen we er in de opleiding les in kregen, heb ik er veel baat bij gehad. Ook anderen die hem gebruikt hebben zijn positief verrast over het effect, terwijl je er maar 2 x per dag 2 minuten mee bezig bent.

Mentale en Intuitieve Reset (MIR-methode). Een eenvoudige methode die je zelf thuis uit kunt voeren. Door het strelen van je eigen hand ontstaat er in de hersenen een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Dit combineer je door het uitspreken van 9 specifieke opdrachten aan je onbewuste.

de voordelen van een energetische behandeling

Op het moment dat je jezelf kent, met al je krachten, patronen, valkuilen en overlevingsmechanismen, dan sta je stevig in de wereld en blijf je in balans.

Wil je dit onderzoeken? In mijn praktijk voor Holistische therapie gaan we samen de puzzelstukjes van je leven tot een overzichtelijk geheel bijeen leggen.
Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje bij mijn aanbod.