Selecteer een pagina

Clemens is een man van eind 30. Hij werkt ontzettend hard en heeft klachten van burn out. Tevens heeft hij nekklachten, wat vaak te maken heeft met eigenwaarde en over je grenzen laten gaan. Teveel ‘ja’ knikken of moeite hebben met ‘nee’ schudden. We besteden veel tijd aan het in beeld neerzetten van zijn situatie met de poppetjes. Hij is opgegroeid in een gezin, waarbij de moeder erg bepalend was. Voor de buitenwereld leek het een ideaal gezin, maar Clemens heeft de liefde van zijn moeder niet als onvoorwaardelijk ervaren.

Een patroon van aanpassen

Hij heeft een patroon ontwikkeld waarin hij zich overwegend aanpast aan anderen. Door weinig voor zichzelf op te komen en goed te presteren, hoopte hij toch de erkenning en de complimenten te krijgen die ieder kind nodig heeft om zich te ontwikkelen. Een patroon wat hij nu nog heeft, zowel op het werk als in zijn relatie. Zijn moeder belt meerdere keren per dag om te hem te vragen wat hij doet en hem ongevraagde adviezen te geven. Na deze telefoontjes voelt hij nog meer spanning zijn lijf.

Helderheid krijgen tijdens een opstelling

Met toestemming van Clemens maken we een aanpassing in de opstelling. We zetten hem op een grotere afstand van zijn moeder. Hij voelt gelijk dat dit hem rust brengt. Wanneer hij langer kijkt naar de opstelling, merkt hij op dat de druk op zijn nek afneemt. Hij heeft het gevoel dat zijn moeder altijd op zijn nek zit. Als een jong aapje wat zich vastklampt aan een ouder. Dit inzicht geeft hem al een richting hoe hij zelf verder kan gaan. Hij geeft aan nuchter te zijn en weinig te hebben met energetische behandelingen. Hij wil wel wat hulpmiddelen om zelf verder te werken aan zijn herstel. Mijn ervaring is dat een combinatie van Bach Bloesem Remedies (brengen balans in de emoties) en Schussler Celzouten (werken op het fysieke celniveau) een krachtige werking geeft. We stellen een flesje Bach Bloesem samen. De Schussler Celzouten besteld hij zelf.

Schlussler Celzouten voor herstel van binnenuit

Schussler Celzouten. Celzouten zijn mineralen die bij iedereen in het lichaam  voorkomen. Je lichaam heeft ze nodig om te functioneren, zowel fysiek als mentaal. Het verschil met voedingssuplementen is dat door het innemen van Schussler Celzouten, het mineraal direct in de cel komt, waarna herstel van binnenuit optreed.

Verder nemen we samen oefeningen door waar hij thuis mee aan slag kan. Tension and Trauma Releasing Exercises (TRE). Dit zijn lichamelijke oefeningen om spanning te bevrijden die diep in het lichaam opgeslagen is. Dit wordt gedaan door het natuurlijke ontspanningsproces van trillen door de spieren te activeren. Het helpt je ontspannen van intensieve gebeurtenissen.

De-krachtige-werking-van-Schlussler-celzouten.

Op het moment dat je jezelf kent, met al je krachten, patronen, valkuilen en overlevingsmechanismen, dan sta je stevig in de wereld en blijf je in balans.

Wil je dit onderzoeken? In mijn praktijk voor Holistische therapie gaan we samen de puzzelstukjes van je leven tot een overzichtelijk geheel bijeen leggen.
Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje bij mijn aanbod.