Selecteer een pagina

Bij het lezen van deze titel, zou je denken aan iemand die in een heerlijke roes van verliefdheid zit. Helaas geldt dat niet voor Janna, 69 jaar. Ze heeft al 20 jaar diabetes mellitus, suikerziekte. Dit heeft geleidt tot zenuwschade, waardoor ze weinig gevoel heeft in benen en voeten. Ze voelt niet goed waar ze de voeten neerzet, wat een wankel evenwicht geeft en een gevoel alsof ze een wolkig hoofd heeft. Op het moment dat Janna me dit verteld, kan ik het moeilijk voelen hoe dit kan zijn. Verder is ze vaak moe en kan ze moeilijk keuzes maken, ze twijfelt veel.

Reiki en Magnetiseren

Ze wil graag een behandeling met reiki. Reiki is een energetische behandelvorm, gericht op een overdracht van energie. Door mijn handen op het diverse plaatsen op het lichaam te leggen wordt universele energie uit de kosmos doorgegeven. Wanneer ik mijn handen op het maaggebied leg, voel ik een enorme misselijkheid. Meestal verloopt een reikibehandeling in stilte, maar nu vraag ik toch aan Janna of het wel goed gaat met haar. Ze bevestigd van wel. Omdat de misselijkheid bij mij zo toeneemt, neem ik wat afstand. Ik ga over op magnetiseren. Magnetiseren is eveneens een energetische behandeling, maar meer gericht op de oorzaak door het herstellen van de balans van de levensenergie tussen lichaam, geest en ziel. Het magnetiseren kan ik van een afstand doen, ik ga ermee door totdat mijn misselijkheid afneemt. Dan ga ik verder met de reikibehandeling.

Opluchting om zaken los te laten

Wanneer ik bij de benen kom, krijg ik prikkelingen in mijn handen. Zodra ik de voeten behandel, voel ik wat Janna bedoeld. Ik krijg een onhelder, onevenwichtig gevoel in mijn hoofd. Na het afronden van de behandeling komt Janna rustig overeind. Waarna ze opeens erg misselijk wordt en snel naar het toilet loopt omdat ze moet overgeven. Dit is een reactie die zelden plaats vindt tijdens een energetische behandeling. Wanneer we met een kopje thee de behandeling nabespreken, geeft ze aan dat ze tijdens het magnetiseren een soort centrifuge in het maaggebied voelde, die daarna leeg getrokken werd. Ze zegt dat ze heel makkelijk braakt en dat het altijd een opluchting geeft omdat ze daarmee zaken loslaat. De prikkelingen in de benen die ik voelde, heeft ze zelf ook ervaren. Het was voor het eerst in jaren dat ze weer wat meer gevoel in de benen kon waarnemen.

Bach Bloesem Remedies

Om  meer energie te krijgen en wat besluitvaardiger te worden, selecteren we nog 2 Bach Bloesem Remedies, dit zijn druppels die thuis ingenomen worden, ze zijn gemaakt op de energie van bloemen en helpen emoties in balans te brengen. Er zijn 38 verschillende soorten en op basis van een gesprek wordt een individuele, op de persoon afgestemde combinatie samengesteld.

Vloerankers-opstelling

Op het moment dat je jezelf kent, met al je krachten, patronen, valkuilen en overlevingsmechanismen, dan sta je stevig in de wereld en blijf je in balans.

Wil je dit onderzoeken? In mijn praktijk voor Holistische therapie gaan we samen de puzzelstukjes van je leven tot een overzichtelijk geheel bijeen leggen.
Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje bij mijn aanbod.